لایو مشترک علیرضا اکرمی با خانم لیلا نوروزپیمان با موضوع استراتژیهای مربوط به بازاریابی دارو
اگر زمان کافی برای دیدن لایو ندارید، میتوانید خلاصه آن را در زیر بخوانید!
سرکار خانم لیلا نوروز پیمان، دانش آموخته رشته مهندسی رباتیک و MBA
دارای سابقه کار به مدت ۱۵ سال در حیطه هایی همچون گردشگری، خودروسازی، نفت و گاز، صنایع مواد غذایی، پزشکی و …
همچنین ایشان موسس شرکت بیزکوک هستند؛ شرکت بیزکوک یک آژانس مجازی و آنلاین محسوب میشود که در حیطه توسعه کسب و کار از business model کاملا آنلاین بهره میگیرد. این آژانس از مرحله مشاوره تا اجرا خدماتش را به طور اختصاصی در حیطه دیجیتال مارکتینگ ارائه میکند.
خانم نوروز پیمان تفاوت بزرگ آژانس بیزکوک با روندهای موجود را وجود یکپارچگی بیشتر در بخشهای مختلف این نهاد میداند. وی این یکپارچگی و نظم را به گروه موسیقی که در صورت هماهنگی صدای کوکتری خواهد داشت تشبیه کرده و به فلسفهی نام بیز(بیزنس)+ کوک اشاره میدارد.
صنعت دارو علاوه بر گستردگی فراوان نیازمند توجه به مواردی مهم از جمله اینکه این صنعت با سلامت انسانها در ارتباط است، میباشد. به همین جهت نیازمند نظارت سازمانهای مربوطه همچون سازمان بهداشت جهانی WHO و وزارت بهداشت ایران است.
قوانینی که از سمت نهادهای ناظر نامبرده اعلام میگردد نیازمند توجه در روند بازاریابی است. از طرفی، به دلیل همین حساسیتهای فراوان، صنعت پزشکی جزو آخرین صنایع وارد شده به دنیای دیجیتال و آنلاین است.
در دوران شیوع کرونا به دلیل ایجاب شرایط، بسیاری از کنفرانسهای مرتبط با پزشکی لغو گشته و به بستر مجازی وارد شدند. در مقیاس گستردهتر نیز، درخصوص مراجعهی حضوری و روند همیشگی معاینه و درمان، به دلیل ترس از ابتلا به کرونا ، مردم از مراجعه حضوری واهمه داشتند که بر این روند تاثیرگذار بود.
بهعنوان مثال بازاریابی برای داروهایی که در حیطه درمان یک بیماری بخصوص هستند، مدل متفاوتی در مقایسه با داروهای مکمل مانند ویتامینها خواهد داشت.
در حالت اول شخص تصمیم گیرنده و کسی که میتواند مهره بازاریابی باشد پزشکان و استاید مطرح میباشند که محصول و دارو، نیازمند تایید توسط آنها میباشد. که در ادامه، در تجویزهای خود برای بیماران از محصول ما استفاده کنند.
در حالت دوم شخص تصمیم گیرنده میتواند هرکسی باشد چراکه مکملی مانند ویتامین در اکثر مواقع نیازمند نسخه و مشورت با فرد متخصص نمیباشد. در این موقعیت طراحی محصول و اعتبار برند بیش از پیش حائز اهمیت خواهد بود.
مخاطبان بیشتر از قبل به اینکه برند مرتبط با محصول دارویی که دریافت میکنند کدام است، توجه نشان میدهند. به همین جهت شرکتها نیز توجه ویژهای به تبلیغ برندهای خود خواهند داشت.
در ادامهی این صحبت باید اشاره کرد که وضعیت کرونا و شروع فروش داروها به صورت آنلاین شرایط متفاوتتری در بازاریابی دارو، نسبت به قبل ایجاد میکند.
باتوجه به نوع محصول دارویی اعم از داروهای درمانی، پیشگیری ، مکمل و … شرایط بازاریابی تفاوت خواهد داشت. نکته حائز اهمیت دیگر جامعه بیماران است. بهعنوان مثال جامعه بیماران سرطان، که با یکدیگر تبادل اطلاعات و تجربه میکنند. میتواند نقطه بسیار مهم و کاربردی در امر بازاریابی باشد.
همینطور متقاعد سازی پزشک در خصوص استفاده از محصول در نسخهها، باتوجه به نیازهای وی حائز اهمیت است. در برخی از موارد نیز، در خصوص تصمیمگیری، خود فرد دخالتی نخواهد داشت. بلکه افرادیکه وظیفه مراقبت از شخص را برعهده دارند مسئول این امر خواهند بود.
در صورت ارزش سازی مناسب برای اطلاعات هر محصول، بازاریابی محتوایی میتواند کلید بسیار قدرتمندی باشد. و با افزایش فروش رابطه مستقیم خواهد داشت. نکته قابل توجهی که به خصوص در شرایط کرونا ملموستر بود، لزوم تغییر استراتژی با تغییر شرایط است.
عمدهترین علت این امر را میتوان فاصلهی میان حوزه پزشکی و دنیای دیجیتال دانست. بسیاری از فعالان و متخصصان حوزه پزشکی آشنایی و دانش درستی در حیطه دیجیتال مارکتینگ ندارند.
به همین دلیل در صورت وجود فضای مجازی و وبسایتها، به سئوی محتوا توجه خاصی نشده و همین امر سبب دورتر شدن حوزه پزشکی از بازاریابی دیجیتال میگردد.
با وجود اینکه پزشکان و متخصصان، اکثرا در ابتدا مقاومت زیادی در مقابل ما خواهند داشت، اما با این حال شرایط آموزش و آشنا کردن فعالان حوزهی پزشکی با امر دیجیتال مارکتینگ محیا بوده و بستر مناسبی برای اینکار فراهم میباشد.
با وجود مشقتهای فراوان برای ورود حوزههای مختلف پزشکی از جمله دارو به دنیای دیجیتال، مسیر جاری به سمت آینده، پیشرفت و قدرتمند شدن این امر را تضمین میکند و ورود پزشکی به جهان آنلاین و دیجیتال امری گریزناپذیر است.
شما میتوانید لایو بازاریابی دارر را از طریق کلیک بر روی لینک زیر به طور مستقیم از اینستاگرام دنبال کنبد.